Odoo • Image and Text

Η Ιστορία μας

Το   2007  μετά από έρευνα και κοινωνικό σχεδιασμό απο  την   Κοινωνική Υπηρεσία  του   Γ.Α.Ο.Ν.Α    <<Ο Αγιος  Σάββας>>   διεκδικήσαμε από την Κτηματική  Εταιρεία   Δημοσίου  ( Κ . Ε . Δ .),  τα Προσφυγικά της Λεωφ Αλεξάνδρας προκειμένου η δημόσια περιουσία για τις  « ευπαθείς κοινωνικά ομάδες »  να στεγάσει ασθενείς με καρκίνο και τους συνοδούς τους που έρχονται από την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα για να υποβληθούν σε εξωτερική θεραπεία

Αναδείξαμε το κοινωνικό αίτημα με την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση φορέων και πολιτών μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης  ( με δελτία τύπου συνεντεύξεις κλπ αλλά και όλων των   μέσων κοινωνικής δικτύωσης.  

Οργανώσαμε μαζικές κινητοποιήσεις στον χώρο των προσφυγικών έξω από το Νοσοκομείο  “ Άγιος Σάββας με σκοπό την ενημέρωση ασθενών συνοδών και πολιτών για την αναγκαιότητα δημιουργίας Ξενώνα.

.Οργανώσαμε μαζικές κινητοποιήσεις στον χώρο των προσφυγικών έξω απο το Νοσοκομέιο <<Ο Αγιος Σάββας>> με σκοπο την ενημέρωση  ασθενών, συνοδών και πολιτών για την αναγκαιότητα δημιουργίας Ξενώνα. Στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε συναυλία συμπαράστασης στην οποία συμμετείχαν αφιλοκερδώς , 13  συγκροτήματα της  pop / rock  μουσικής σκηνής .

Ωστόσο η επικοινωνία  και η συνεργασία μας με όλους τους εμπλεκόμενους δημόσιουςφορείς, για μια τετραετία, υπήρξε χωρίς αποτέλεσμα. 
Σ τη
συνέχεια ετέθη στη Βουλή των Ελλήνων το οξύ κοινωνικό πρόβλημα . 

Αμέσως μετά κινητοποιήθηκε χορηγός ο οποίος ενδιαφέρθηκε και ανέλαβε την την αξιοποίηση και ανάπλαση ενός Προσφυγικού συγκροτήματος δυναμικότητας  30  διαμερισμάτων , 55  τ . μ έκαστο Έγιναν ενέργειες και συμπεριελήφθη η δημιουργία Ξενώνα στο Ρυθμιστικό Νόμο της Αθήνας .

Έκτοτε μεταβιβάστηκε η δημόσια περιουσία στο ΤΑΥΠΕΔ και παραμένει το πρόβλημα σε εκκρεμότητα .
Ορμώμενοι από τα καθημερινά αιτήματα των ασθενών με καρκίνο και των συνοδών τους στην Κοινωνική Υπηρεσία του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου  « Ο Άγιος Σάββας »,  οδηγηθήκαμε στην ίδρυση του Συλλόγου « Πνοή Αγάπης », το καλοκαίρι του  2008.

Ιδρυτικα μελή:
1. Ανδιώτης Ευθύμιος 2. Αρδαβάνης Αλέξανδρος 3. Γαζή – Ράπτη Μαρία 4. Ζύμνη Αικατερίνη 5. Ζώη Νινέτα 6. Κόκκαλης Γεώργιος
7. Κολιαράκη Αντωνία 8. Λιακοπούλου Παναγιώτα 9. Λουκοπούλου Μαρία 10. Μαλάμος Νίκος 11. Μαυραγκά Ελισάβετ 12. Μητσάκα Δήμητρα 13.Μόσχος Γεώργιος
114. Μιχαήλ Μαρία 15. Ντρουφάκου Σταυρούλα 16. Παπαδοπούλου Αναστασία 17. Παπαευαγγέλου Θωμάς 18. Παπακωνσταντίνου Ευγενία 19. Παπακωνσταντίνου Μαρία                                        20.Παυλίδου Αγγελική  21. Πισσάκας Γεώργιος  22. Προσινικλή Ευαγγελία  23. Σωτηροπούλου Αναστασία  24. Φίλης Ιωάννης

Ο Ξενώνας « Ιωάννης Δ Κριτικός » ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Αύγουστο  2013  δωρεά της κας Ελισάβετ Φωτεινέλλη Κριτική εις μνήνην του συζύγου της .

  Ο Ξενώνας βρίσκεται πλησίον του Νοσοκομείου  « ο Άγιος Σάββας »,  στεγάζεται σε  2  ορόφους και διαθέτει  9  δίκλινα δωμάτια , 3  μπάνια ανά όροφο , 2  κοινόχρηστες κουζίνες και καθιστικό Ο Ξενώνας είναι πλήρως εξοπλισμένος με ηλεκτρικές συσκευές είδη εστίασης καθώς και ιματισμό για έκτακτες εισαγωγές Το κτίριο είναι με προδιαγραφές για άτομα με ειδικές ανάγκες .

Βάσει των στατιστικών δεδομένων και των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών των ασθενών με καρκίνο και τηςυποδειγματικής λειτουργίας του 1ου Ξενώνα δημιουργήθηκεαπό την ίδια δωρήτριαο 2ος Ξενώνας «Ελισάβετ ΦωτεινέλληΚριτικού» , το 2018 σε νεοκλασσικό κτίριο στο οποίο στεγάζονται και τα γραφεία του Συλλόγου .

Ο  2 ος Ξενώνας  « Ελισάβετ Φωτεινέλλη Κριτικού »,  είναι πλήρως εξοπλισμένος για την κάλυψη όλων των βασικών αναγκών των ασθενών ή / και των συνοδών τους Στεγάζεται σε τέσσερις ορόφους και τα δωμάτια φιλοξενίας είναι δίκλινα με ατομικό  WC,  ενώ σε κάθε όροφο υπάρχει    πλήρως εξοπλισμένη κοινόχρηστη κουζίνα καθιστικό με τηλεόραση και δίκτυο  wi-fi.  Ο Ξενώνας  “ Ελισάβετ Φωτεινέλλη Κριτικού ”  διαθέτει  12  δωμάτια με τη δυνατότητα φιλοξενίας  28  ανθρώπων Υπάρχουν χώροι συναντήσεων και αναψυχής όπου αναπτύσσονται τα πολύπλευρα ψυχοκοινωνικά προγράμματα της  “ Πνοής Αγάπης “.

Πιστοποίηση ποιοτικής διαχείρησης των  Ξενώνων

2019

Βράβευση  της Πνοής για το  έργο των Ξενώνων  απο την Ακαδημία Αθηνών

2018

 Δημιουργία 2ου Ξενώνα "Ελισάβετ Φωτεινέλλη-Κριτικού"

Κρατική  Πιστοποίηση  Ξενώνων

2016

Ιδρυση Συλλόγου "Πνοή Αγάπης¨"

2013

 Δημιουργία 1ου Ξενώνα "Ιωάννης  Δ.  Κριτικός"

Διεκδικήση των Προσφυγικών διαμερισμάτων επι της  Λ.Αλεξάνδρας για τη δημιουργία Ξενώνων φιλοξενίας ασθενών

    2007

Σύσταση Σώματος Εθελοντών  απο την Κοινωνική Υπηρεσία  του  ΓΑΟΝΑ ο "Αγ. Σάββας"

    2003