8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών

8 χρόνια. 90 Σύλλογοι Ασθενών. 180 διακεκριμένοι ομιλητές. 2.800 Σύνεδροι. 5.500 θεατές μέσω live streaming. 85.000 views. Είναι προφανές, πως για το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών, οι συστάσεις περιττεύουν. Για ακόμα μια χρονιά, εκπρόσωποι και stakeholders του κλάδου της Υγείας από όλη την Ελλάδα, θα δώσουν το παρόν στο ετήσιο συνέδριο Patients in Power στο ξενοδοχείο Divani Caravel, την  Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019.

Το συνέδριο θα ξεκινήσει με την καθιερωμένη συζήτηση εκπροσώπων των Συλλόγων με την πολιτική ηγεσία του κλάδου της Υγείας, αναφορικά με καθημερινά θέματα και δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν. 

Με την πρώτη ενότητα να τοποθετεί τον ασθενή στο επίκεντρο ενός δημοκρατικού διαβουλευτικού προσχεδίου υγείας, η δεύτερη ενότητα θα επικεντρωθεί στα πάγια δικαιώματα που εκείνος έχει στον τομέα της υγείας, όπως την αξιοπρέπεια και την ψυχική υγεία. Το λόγο θα πάρουν εκπρόσωποι Συλλόγων, οι οποίοι θα αναφερθούν στο δικαίωμα του ασθενούς στην ψυχική υγεία, σε σύγχρονες  μεθόδους αναφορικά με την κατ’ οίκον νοσηλεία, καθώς και στο εθνικό σχέδιο υγείας για παροχή ανακουφιστικής φροντίδας. 

Στην τρίτη ενότητα θα τεθεί επί τάπητος το φλέγον θέμα για τη ζωή πολλών ασθενών, που δεν είναι άλλο από τις μεταμοσχεύσεις, ενώ η τέταρτη ενότητα θα εξετάσει το δικαίωμα των ασθενών στην καινοτομία και στην ταχύτερη πρόσβασή τους σε νέα φάρμακα, συνδέοντάς το άμεσα με την ανάγκη ανάπτυξης κλινικών μελετών στη χώρα μας. 

Η πέμπτη και τελευταία ενότητα του Συνεδρίου, θα έχει ως θεματική τη σημασία επικοινωνίας στο χώρο της Υγείας, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα εκείνη μεταξύ ασθενών και επαγγελματιών υγείας. 

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.) και του PhRΜΑ Innovation Forum (PiF). 

Στο συνέδριο θα συμμετέχει με ομιλία και η Κοινωνική Λειτουργός του συλλόγου μας και Υπεύθυνη Ξενώνων «Ιωάννης Δ. Κριτικός» & «Ελισάβετ Φωτεινέλλη-Κριτικού» κα Πένη Λιακοπούλου.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ  https://www.patientsinpower.gr/agenda/

Σύνδεση to leave a comment