Εγκαίνεια ξενώνα "Ελισαβετ Φωτεινέλλη-Κριτικού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε τον νέο ξενώνα «Ελισάβετ Φωτεινέλλη-Κριτικού» του Συλλόγου «Πνοή Αγάπης».

Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Σύλλογο «Πνοή Αγάπης» , την πρόεδρό του την κα Μαρία Παπακωνσταντίνου, το Διοικητικό Συμβούλιο και κυρίως την μεγάλη δωρήτρια, την κα Ελισάβετ Φωτεινέλη-Κριτικού, διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος προσωπικά θα είναι πάντα κοντά τους, και ζήτησε ένα μεγάλο συγγνώμη, εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας, γιατί -όπως είπε- αυτοί οι άνθρωποι συμπληρώνουν ένα μεγάλο κενό, το οποίο αφήνει η Πολιτεία πίσω της, μην μπορώντας να στηρίξει το Κοινωνικό Κράτος και τον 'Ανθρωπο μέσα σ΄ αυτή την δύσκολη συγκυρία.

Απευθυνόμενος στο ΔΣ του Συλλόγου και στην Δωρήτρια, τόνισε ότι πραγματώνουν μια από τις βασικότερες αρχές του Πολιτισμού μας, του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Μια από τις αρχές και τις αξίες, οι οποίες προέρχονται από την Χριστιανική Διδασκαλία. Γιατί είναι γνωστό ότι ο κοινός μας Ευρωπαϊκός Πολιτισμός έχει εμπλουτισθεί, μέσα από την Χριστιανική Διδασκαλία, και με τις αρχές και τις αξίες της Αγάπης και της Αλληλεγγύης.

Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε  ότι η υπεράσπιση της Αξίας του Ανθρώπου δεν είναι απλή διακήρυξη. Είναι η στήριξη του Ανθρώπου στις πιο δύσκολες στιγμές του και ευχήθηκε η Πολιτεία σύντομα να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ρόλο της.

Σύνδεση to leave a comment