Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής  Υποστήριξης στην Ογκολογία

Το Διαδικτυακό Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Ογκολογία θα πραγματοποιηθεί στις 8 & 9 Οκτωβρίου 2021 με σημαντικούς ομιλητές.  Το Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Ογκολογία, είναι μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ και πραγματοποιείται στα πλαίσια του Capacity building του έργου «Σύμμαχοι Φροντίδας» : Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική υποστήριξη των φροντιστών τους», που υλοποιείται από το πρόγραμμα «Active citizens fund».
Το συνέδριο είναι αφιερωμένο στα 20 χρόνια λειτουργία του Συλλόγου στην Πάτρα και υλοποιείται υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου.

Πρωταρχικός στόχος του Συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, είναι να αναδειχθεί η ψυχοκοινωνική διάσταση του καρκίνου σε όλα τα στάδια της νόσου. Παράλληλα, φιλοδοξούμε στη συμβολή στην εκπαίδευση των απασχολούμενων στον τομέα της ψυχοκοινωνικής ογκολογίας,  στην εμπλοκή και την αξιοποίηση όλων των δομών για τον καρκίνο (επιστημονικές εταιρίες, ογκολογικά τμήματα, συλλόγους ασθενών, κοινωνικές και ψυχολογικές υπηρεσίες κ.α.), στην ανάδειξη της σπουδαιότητας της ψυχοκοινωνικής ογκολογίας ως σημαντικό πυλώνα της αντιμετώπισης του καρκίνου τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους φροντιστές τους αλλά και στη δημιουργία ενός δικτύου της ογκολογικής κοινότητας για την ψυχοκοινωνική ογκολογία. Τέλος, στόχος του «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας είναι το εν λόγω Συνέδριο να συνεχίσει να διοργανώνεται και στο μέλλον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου καλύπτουν επιμέρους ζητήματα που προκύπτουν από τη στιγμή της διάγνωσης καρκίνου στη ζωή του ατόμου, τα οποία θα αναδειχθούν, αναλυθούν από εξειδικευμένους εισηγητές που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ψυχοκοινωνικής ογκολογίας.

 Η νέα τάξη πραγμάτων στον τομέα της υγείας, ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19 θα συμπεριληφθεί καθώς το 2020, το ποσοστό των ασθενών που διαγνώστηκαν με καρκίνο μειώθηκε, παγκοσμίως, κατά σχεδόν 40% σε σχέση με το 2019 λόγω της παραμέλησης του προληπτικού ελέγχου, που επέφερε η πανδημία.

Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι ανοιχτή, δεν έχει κόστος συμμέτοχης και δεν προαπαιτεί εγγραφή. Το συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά στην σελίδα του Συλλόγου στο Facebook Άλμα

Στο συνέδριο συμμετέχει ως ομιλήτρια η Κοινωνική Λειτουργός του συλλόγου μας Πένη Λιακοπούλου με θέμα:: "Παρουσίαση περίπτωσης, προετοιμασία πριν το τέλος"

Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου 


 



Σύνδεση to leave a comment