Guest House Programs

Η  "Πνοή Αγάπης"   προσφέρει εθελοντικά πρόγραμμα και δράσεις στους ασθενείς και συνοδούς τους που φιλοξενούνται στους Ξενώνες               "Ιωάννης Δ. Κριτικός" και "Ελισάβετ Φωτεινέλλη-Κριτικού",

Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Στήριξης

Το πρόγραμμα αφορά στη Συμβουλευτική Στήριξη ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους.  Το πρόγραμμα παρέχεται σε ασφαλές πλαίσιο και δωρεάν διαδικτυακά ή δια ζώσης.________________________________________________________________________________________________

Odoo • Text and Image

Ομάδα Patchwork & Δημιουργικού Υφάσματος

 Ελάτε να γνωρίσουμε τη δημιουργική επανάχρηση, να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε υλικά που θα κατέληγαν στη χωματερή και να ανακαλύψουμε μαζί τις ψυχοθεραπευτικές και απελευθερωτικές ιδιότητες του patchwork  με υφάσματα, κορδέλες, νήματα, παλιά κουμπιά και ό,τι μας περιμένει στη φύση. Ελεύθερες βελονιές, χωρίς περιορισμό  ή γνώση ραπτικής. Εδώ δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, αρκεί μόνο η διάθεση να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και να δημιουργήσουμε παρέα.   


_____________________________________________________________________________________________________________

Odoo • Text and Image

Ομάδα  "Φυλλικές Σχέσεις"

Ελάτε να φτιάξουμε ενα κήπο στην αυλή των Ξενώνων μας. Να μάθουμε την πρακτική καλλιέργειας των φυτών. Φέρνουμε σπόρους, μοιραζόμαστε γνώσεις για τα φυτά και τοποθετούμε το φυτώριο μας στην αυλή. Μαθαίνουμε τις ιστορίες των φυτών και τους τρόπους που έχουν να επιβιώνουν σε δύσκολες συνθήκες. 

 

__________________________________________________________________________________________________

Odoo • Text and Image

Ομάδα Ρεφλεξολόγων

Ειδικά εκπαιδευμένοι επαγγελματίες Ρεφλεξολόγοι, σε συνεργασία με το Σωματείο Ρεφλεξολόγων Ελλάδος, προσφέρουν δωρεάν συνεδρίες ρεφλεξολογίας στους ασθενείς των Ξενώνων, κατά προτεραιότητα, αλλά και στους συνοδούς εφόσον υπάρχει διαθέσιμος χρόνος. Τα αποτελέσματα των συνεδριών είναι θεαματικά και αφορούν στα εξής: βελτίωση ύπνου, μείωση παρενεργειών χημειοθεραπείας, μείωση κόπωσης, ευεξία, καλή διάθεση, βελτίωση γαστρεντερικών δυσκολιών, μείωση οστεικών πόνων

Odoo • Text and Image

Ομάδα Εικαστικής Ψυχοθεραπείας

Η  Εικαστική Ψυχοθεραπεία είναι ένας ευχάριστος και δημιουργικός τρόπος να καταπολεμήσεις το άγχος, να διαχειριστείς τα δύσκολα συναισθήματα και να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά καταστάσεις που το προκαλούν όπως βέβαια και σε πιο δύσκολες καταστάσεις στην ψυχική υγεία εφόσον αποτελεί μια μέθοδο καταπολέμησης της κατάθλιψης, αγχωδών διαταραχών του στρες (και άλλων διαταραχών) χωρίς φαρμακευτική αγωγή. 

Το κόστος της ομάδας για το έτος 2023 καλύφθηκε απο την πολύτιμη δωρεά της Teva Pharmaceuticals Greece.
________________________________________________________________________________________________

 

Odoo • Text and Image

Ομάδα Ρέϊκι

Αποτελείται από ειδικά εκπαιδευμένους θεραπευτές Ρέικι και παρέχονται δωρεάν συνεδρίες    στους ασθενείς των Ξενώνων  που δεν υποβάλονται σε ακτινοθεραπεία και στους συνοδούς τους εφόσον το επιθυμούν. Τα αποτελέσματα των θεραπειών είναι εξίσου ενθαρρυντικά και βάσει των μαρτυριών των ασθενών και συνοδών είναι τα εξής: τόνωση ανοσοποιητικού, ευεξία και  ενέργεια, μείωση πόνου και παρενεργειών.  

 

Odoo • Text and Image

Ομάδα Διαλογισμού

Ο διαλογισμός είναι μία μορφή πνευματικής συγκέντρωσης που επιτυγχάνεται με τη βαθιά χαλάρωση, την απομάκρυνση κάθε σκέψης και εξωτερικών ερεθισμάτων. Σκοπός του διαλογισμού είναι η χαλάρωση και η ευεξία. Η ομάδα υλοποιείται σε εβδομαδιαία βάση και απευθύνεται σε διαμένοντες των Ξενώνων και άλλους ενδιαφερόμενους.

Odoo • Text and Image

Ατομική Συνεδρία Χαλάρωσης

Π αρέχεται σε ασθενείς μας που δεν δύνανται να συμμετέχουν στη Ομάδα Χαλάρωσης ή  βρίσκονται κάτω από μεγάλη συναισθηματική ένταση.

 

Odoo • Text and Image

Ομάδα Γνωριμίας & Δημιουργικής Απασχόλησης Ασθενών και Συνοδών

Η  Ομάδα Γνωριμίας και Δημιουργικής Απασχόλησης, συντονίζεται από την Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργό των Ξενώνων και πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση, στα γραφεία του Συλλόγου.
Στόχος της Ομάδας είναι η αποφόρτιση δύσκολων συναισθημάτων μέσω της δημιουργίας, της γνωριμίας και της ενδυνάμωσης των μελών της Ομάδας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του μοιράσματος και προσφέρει μια ευκαιρία απασχόλησης και κοινωνικοποίησης. 
Κάποιες από τις θεματικές με τις οποίες έχουμε ασχοληθεί είναι οι εξής: κατασκευή κοσμήματος, κατασκευή και ζωγραφική μάσκας,  ζαχαροπλαστική (τοπικό παραδοσιακό γλυκό, μελομακάρονα τα Χριστούγεννα), ζωγραφική (σε γυαλί, πηλό, ακουαρέλα, γλάστρες  εξωτερικού χώρου Συλλόγου, τεχνική Decoupage σε γυαλί και κουτιά απο χαρτόνι.


Ομάδα Ευεξίας Ασθενών & Συνοδών

Συμβαίνει αλλαγή της εικόνας του σώματός σας κατά τη θεραπεία σας;

Η Ομάδα Ευεξίας της «Πνοής Αγάπης», είναι κοντά σας με  Εθελοντές αισθητικούς, μακιγιέζ, κομμωτές, στυλίστες, ρεφλεξολόγους και μανικιουρίστες.


Ομάδα Στήριξης Ενηλίκων σε Πένθος

Και τώρα, πώς ζει κανείς χωρίς εκείνον που πέθανε; Ποιος μπορεί να καταλάβει αυτό που περνώ, ποιος μπορεί να με βοηθήσει να αντέξω το «ποτέ ξανά μαζί» με εκείνον που πέθανε;

Τι είναι: ανοιχτή ομάδα που σκοπό έχει τη διαχείριση του πένθους μέσα από την αναγνώριση, την έκφραση και το μοίρασμα των συναισθημάτων που το συνοδεύουν.
Σε ποιους απευθύνεται: σε ενήλικες που πενθούν το θάνατο αγαπημένων προσώπων
Συντονιστές: Αλαφάκης Τάσος, Μαθιουδάκης Γιώργος, Λιακοπούλου Πένυ

Ρόλος της ομάδας στήριξης είναι  να συνεισφέρει στη διαχείριση του πένθους μέσα από την αναγνώριση, την έκφραση και το μοίρασμα των συναισθημάτων που το συνοδεύουν. Μέσα στο πλαίσιο της ομάδας επιτρέπονται αυτά τα συναισθήματα, επιτρέπεται να είμαστε λυπημένοι ή θυμωμένοι και να μιλήσουμε γι΄αυτά, να κλάψουμε ή να φωνάξουμε για εκείνο που δεν αντέχουμε να κουβαλάμε μόνοι. Στην ομάδα μπορούμε να διερευνήσουμε τις σημασίες της απώλειας, τις ικανοποιήσεις, τις προσδοκίες και τις προοπτικές που αντιπροσώπευε και πήρε μαζί του ο αγαπημένος μας. Πενθούμε λοιπόν για τον αγαπημένο νεκρό κι αυτό σημαίνει πάνω απ’ όλα πως προϋπόθεση του πένθους είναι η αγάπη…

  [Κι ίσως η αγάπη να είναι και η απάντηση στο πένθος…]