Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας
για θέματα Ακτινοθεραπείας
Ο Αντιπρόεδρος τοης "Πνοής Αγάπης"  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΣΣΑΚΑΣ και συμμετέχων ως  εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας για θέματα Ακτινοθεραπείας, στην πρόσφατη συνάντηση που έγινε στην Σερβία και μετά τις παρουσιάσεις των ευρωπαϊκών κρατών (συμπεριλαμβανομένων και της Ρωσίας και της Τουρκίας) είχα την χαρά να διαπιστώσω ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μία αξιοπρεπέστατη θέση όσον αφορά στον εξοπλισμό και στις δυνατότητες εφαρμογής των πιο σύγχρονων τεχνικών ακτινοθεραπείας.
Αν η συνάντηση αυτή γινόταν πριν από 5 χρόνια θα είμασταν στους ουραγούς της κατάταξης. Αλλά και αν δεν ασχοληθούμε σοβαρά με την Ακτινοθεραπεία στην χώρα μας, μετά 5 χρόνια θα επανέλθουμε εκεί.
Όλες οι χώρες δίνουν πια μεγάλη προσοχή στην Ακτινοθεραπεία. Η Ισπανία και η Ιταλία ενέταξαν στο Ταμείο Ανάκαμψης 80 και 60 Γραμμικούς Επιταχυντές. Εμείς μόνο 4. Και δεν είναι μόνο αυτό. Κανένα οργανωμένο σχέδιο δεν έχει γίνει.
Η Ακτινοθεραπεία δεν χρειάζεται πολλά ευρώ για να μείνει ψηλά. Μόνο έγνοια για τους ασθενείς και πολιτική βούληση.
Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ακτινοθεραπεία ήταν αυτόνομο θέμα στις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού όταν ανέλαβε. Ήδη πέρασαν 3μιση χρόνια από τότε. Και όμως απόλυτη άπνοια. Ας κάνει κάτι, έστω και τώρα

Συγχαρητήρια !!!!!
Αγαπημενε μας Γιώργο Πισσάκα για τον διαρκή αγώνα σου και την τόσο σημαντική προσφορά σου!!

….

in News
Sign in to leave a comment